RVS
Productinformatie
Roestvrij staal (r.v.s.) is een legering. Dat wil zeggen dat het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft r.v.s. zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat r.v.s. weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is - want r.v.s. kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen.
Onderhoud
Dagelijks afnemen met water en een ontvettende, zachte zeep. Bij sterke vervuiling, plekken afspoelen met veel water en behandelen met Staalfix (altijd in de polijstrichting). Hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld zoutzuur, cement- en tegelreiniger, afvoerontstopper, zilverpoets en chloor, meerdere keren behandelen.
Gebruik
Altijd onderzetters gebruiken voor hete pannen of apparaten zoals tosti-ijzers om te voorkomen dat de lijm door hitte oplost. Niet rechtstreeks op het blad snijden. Het gebruik van een snijplank is zeer aan te raden.
Beton
Productinformatie
Het betonnen werkblad is het aloude, bekende bouwmateriaal in een nieuwe toepassing. Cementgebonden kiezel, dat in de fabriek in een speciale bekisting wordt gegoten. Die mal wordt precies volgens uw specificaties gemaakt, waardoor talloze vormen denkbaar zijn. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald, gepolijst en geïmpregneerd – en kant-en-klaar bij u thuis afgeleverd. Bij een niet alledaags ontwerp is het mogelijk om het werkblad bij u op locatie te maken. Houd u dan wel rekening met een langere tijd voordat uw keuken in gebruik kan worden genomen.
Onderhoud
Voor de dagelijkse reiniging kunt u het blad afnemen met water en zachte, groene zeep of een afwassopje. U doet er goed aan het vervolgens even na te drogen. Om uw blad lang mooi te houden zult u het moeten behandelen met bijenwas – in het begin wekelijks, na verzadiging nog met enige regelmaat. Deze was wordt standaard meegeleverd, compleet met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Ook ontvangt u bij aflevering van uw blad een boekje met aanwijzingen voor het gebruik en onderhoud.
Gebruik
Hoewel beton redelijk hittebestendig is, zult u wel altijd met onderzetters moeten werken. Door te hoge temperaturen kan er namelijk een breuk ontstaan. Gebruikt u ook standaard een snijplank, want beton is van zichzelf redelijk krasgevoelig. Eveneens karakteristiek voor beton is de vlekgevoeligheid. Door zijn open structuur heeft beton immers een groter vochtopnemend vermogen. Daarom zijn vlekken onvermijdelijk. Maar die geven het blad alleen maar een uniek, doorleefd uiterlijk. Het zal nog wel regelmatig behandeld moeten worden met de meegeleverde bijenwas.
Terrazzo
Productinformatie
Terrazzo is een eeuwenoude techniek die oorspronkelijk uit Italië komt, en in de eerste helft van de 20e eeuw zeer gewild werd in ons land. Het is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton. Een terrazzoblad is altijd op maat. Daartoe wordt, precies volgens uw persoonlijke wensen, een speciale bekisting gemaakt, waarbij tal van vormen denkbaar zijn. In die mal wordt dan een mengsel gegoten van cement en marmerkorrels van verschillende kleur en grootte. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald en geslepen, waardoor de onderliggende korrelstructuur zichtbaar wordt. Tot slot wordt het gepolijst en geïmpregneerd – en zo ontstaat een blad dat zelfs beter in grootmoeders keuken past dan graniet.
Onderhoud
Voor het dagelijkse onderhoud hoeft u het blad slechts af te nemen met water en zachte, groene zeep of een afwassopje. Om uw blad lang mooi te houden zult u het nog drie tot vier keer moeten behandelen met terrazzo polish. Die wordt bij ons standaard meegeleverd, compleet met een duidelijke gebruiksaanwijzing. Is de polish op, dan kunt u eventueel ook bijen- of marmerwas gebruiken. Wilt u de zijdeglans zo lang mogelijk in stand houden, herhaalt u de behandeling dan vaker, en ontvet het blad vooraf met wasbenzine. Bij aflevering van uw blad ontvangt u nog een boekje met aanwijzingen voor het gebruik en onderhoud.
Gebruik
Hoewel terrazzo redelijk hittebestendig is, zult u wel altijd met onderzetters moeten werken. Door te hoge temperaturen kan er namelijk een breuk ontstaan. Gebruikt u ook standaard een snijplank, want terrazzo is redelijk krasgevoelig. Eveneens inherent aan het materiaal is het vlekgevoelig (hoewel minder dan beton). Daarom zijn reclamaties op vlekken niet mogelijk. Gelukkig kunnen vlekken redelijk worden weggewerkt! Het blad moet nog wel regelmatig behandeld worden met de meegeleverde polish.
Belgisch hardsteen
Product informatie
Belgisch hardsteen ook wel Arduin of petit granit genoemd is een grijsblauwe, compacte sedimentaire crinoïde kalksteen. Het wordt gevormd door opeenhoping van resten door calciet gebonden crinoïden. Het rustieke karakter wordt versterkt door de bijzondere kenmerken zoals voorkomende witte splijtvlakken, witte vlekken, witte aders, glasaders, zwarte aders en -vlekken, de aanwezigheid van fossielen (o.a. koraal en schelpen) en kleurvariaties. Het is dus normaal dat er concentraties van schelpen in zitten. Zo kunnen er ook kleurverschillen in een blad voorkomen. De aanwezigheid van koolstof kan putjes veroorzaken, die zich ook nog later kunnen vormen.
Dagelijks onderhoud
Daarvoor kunt u het blad afnemen met een schone en vochtige doek. Gebruik nooit een schuurmiddel.
Onderhoud
Het behandelen met groene zeep, klinkerolie of lijnolie geeft het blad extra bescherming en zal het materiaal voeden. Een mengsel van terpentijn en lijnolie in een verhouding 50-50 geeft de beste bescherming. Gebruik deze middelen niet door elkaar. Zuren, citrusvruchten, azijn en kalkreinigers kunnen vlekken veroorzaken. Voor een grondige reiniging is Marseille zeep het meest geschikt. Meestal verkrijgbaar bij uw drogist.
Spoelbak
Waar een spoelbak van graniet meestal alleen in een vierkante variant gemaakt kan worden, is het bij Belgisch hardsteen mogelijk om een spoelbak te maken met ronde hoeken en een afwatering naar de korfplug. Zo is de spoelbak niet alleen een fraaie afwerking maar ook praktisch in het gebruik.
di-vr | 09:00 - 17:30 uur |
za | 09:30 - 13:00 uur |
Maandag en ‘s avonds op afspraak.
E-mail
info@verveerkeukens.nl
Telefoon
078 681 33 68
© Verveer Keukens | privacyverklaring | disclaimer
ontwerp en realisatie: Impuls